Yazar "Hayta, Mehmet" için listeleme
-
Effect of grape (Vitis Vinifera L.) pomace on the quality, total phenolic content and anti-radical activity of bread
Hayta, Mehmet; Özuğur, Gamze; Etgü, Hakiye; Şeker, İbrahim Tuğkan (Blackwell Publishing Ltd, 2014)In this research, anti-radical activity, total phenolic content (TPC), physicochemical, textural and sensory properties of bread supplemented with 2%, 5% and 10% (w/w, flour basis) of grape pomace powder (GPP) have been ... -
Phytochemical fortification of flour and bread
Hayta, Mehmet; Özuğur, Gamze (Elsevier Inc., 2011)An increased consumer desire for a healthy lifestyle has resulted in demands from the bakery industry for breads containing functional compounds. There is an immediate requirement for the food industry to prepare healthy ... -
Tahıl esaslı glutensiz ürünlerin besinsel ve teknolojik özelliklerinin iyileştirilmesi
Özuğur, Gamze; Hayta, Mehmet (Gıda Teknolojisi Derneği, 2011)Çölyak hastalığı en yaygın gıda intoleranslarmdan biridir ve dünya nüfusunun %1-2'sini etkilemektedir. Çölyak hastalığında, yaşam boyu gluten içermeyen bir diyet ve sadece glutensiz ürünlerin tüketilmesi, temel tedavi ...