Yazar "Kuleaşan, Hakan" için listeleme
-
Doğal Mayaların Yaygın Patojenler Üzerindeki İnhibitör Etkileri
Mayalar, bazı bakteri ve maya türleri üzerinde inhibitör etki göstermektedir. Bu mayaların, gıdalarda bozulma etmeni ve patojen mikroorganizmaların biyokontrolünde kullanılma olanakları araştırılmaktadır. Bu amaçla, mayaların ... -
Farklı kaynaklardan doğal renk maddesi üreten mikroorganizmaların izolasyonu, tanısı ve elde edilen pigmentlerin karakterizasyonu
Büyüksırıt Bedir, Tuba; Kuleaşan, Hakan (Gıda Teknolojisi Derneği, 2013)Bu çalışmada çeşitli kaynaklardan renk maddesi üreten mikroorganizmalar izole edilmiş ve uygun çözücüler kullanılarak renk maddeleri ortamdan ayrılmıştır. Çözünen renk maddeleri saflaştırılmış ve elde edilen renk maddelerine ... -
Fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi ve gıda analizlerinde kullanımı
Büyüksırıt Bedir, Tuba; Kuleaşan, Hakan (Gıda Teknolojisi Derneği, 2014)Kızılötesi (IR) absorbsiyon spektroskopisi bir tür titreşim spektroskopisidir; IR ışınları molekülün titreşim hareketleri tarafından soğurulmaktadır. Her dalga boyunu ayrı ayrı tarama gerekmeksizin hızlı ve yüksek çözünürlükte ...