Browsing by Department "Hitit Üniversitesi, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü"
Now showing items 1-6 of 6
-
Absorptive capacity and firm performance: The mediating role of strategic agility
(Elsevier Ltd, 2019)The purpose of the study was to examine the mediating role of strategic agility in absorptive capacity's effects on the firm performance of accommodation establishments in Turkey. A survey was used to collect data. ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğretim elemanlarının ders programlarına yönelik algıları
(İKSAD Yayınevi, 2018-12-29)Gastronomi, içerisinde sanatı ve bilimi barındıran bir kavramdır. Toplumun kültürü ve yemek alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi inceleyen yiyecek ve içecek bilimi ve sanatı olarak tanımlanabilir. Gastronomi aynı zamanda ... -
İnanç turizmi kapsamında Aziz Pavlus evinin önemi ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin ziyaretçi görüşlerinin değerlendirilmesi
(Mustafa Kemal Üniversitesi, 2012)Anadolu, farklı inanç gruplarına sahip insanlar için kutsal sayılan yerleşim yerleri, kilise ve anıtların birçoğuna ev sahipliği yapmaktadır. 2008 yılından bu yana Hıristiyanlarca hac merkezi olarak ziyaret edilen Aziz ... -
Sürdürülebilir yiyecek ve içecek işletmeciliği: Ankara İlinde bir araştırma
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS), 2018-05-10)Yiyecek – içecek endüstrisinin çevresel etkileri ile ilgili yapılan araştırmalar artarken restoran yöneticilerinin sürdürülebilirlik ile ilgili algıları, tutumları ve hangi sürdürülebilir uygulamaları gerçekleştirdikleri ... -
Turizm Bakanları üzerine bir inceleme
(2015)Turizm Teşvik Kanunu'ndan sonra Türkiye turizminde bir gelişme gözlenmektedir. Bu gelişmenin uluslararası pazardaki eğilimlere ek olarak Türkiye turizminde uygulanan politikalardan da etkilendiği söylenebilir. Türkiye'de ... -
Xanthan gum biosynthesis using Xanthomonas isolates from waste bread: Process optimization and fermentation kinetics
(Academic Press, 2019)Waste bread hydrolysate was used as a biosource for xanthan production by various isolates and standard bacteria (Xanthomonas campestris DSM 19000). Influence of operational conditions used in the process of xanthan ...