Yazar "Kabak, Bülent" için Enstitüler listeleme
-
Bademlerde aflatoksin varlığının belirlenmesi
Kanık, Tuğçe (Hitit Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, Çorum ve İstanbul'da faaliyet gösteren çeşitli satış noktalarından rastgele satın alınan 30 adet kavrulmamış (çiğ) ve 50 adet kavrulmuş badem örneğinde aflatoksinler (AFs)'in varlığı ve miktarı belirlenmiştir. ... -
Bazı gıda ürünlerinde deoksinivalenol ve fumonisin b1 varlığının belirlenmesi
Şahin, Hilal Zeynep (Hitit Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, Çorum'da faaliyet gösteren çeşitli satış noktalarından temin edilen 60 buğday, 60 mısır, 25 pirinç, 25 makarna ve 8 mısır cipsi örneğinde deoksinivalenol (DON) ve fumonisin B1 (FB1) varlığı ve miktarı ... -
Dereotu, maydanoz ve rokada pestisit kalıntılarının belirlenmesi
Deveci, Bilge (Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Pestisitler yeşil yapraklı sebzelerde gıda güvenilirliğini olumsuz yönde etkileyen önemli bir problem olup, tehlike derecesine bağlı olarak sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Bu araştırmada dereotu, maydanoz ve rokada ... -
Kuru incirlerde aflatoksin ve oktaroksin a varlığının belirlenmesi
Çelik, Damla (Hitit Üniversitesi, 2022)Kuru incirlerde görülen en önemli kimyasal tehlikeler aflatoksinler (AFs) ve okratoksin A (OTA)'dır. Bu araştırmada, ülkemizde tüketime sunulan kuru incirlerde AFs ve OTA varlığı ve miktarı floresans dedektörlü yüksek ... -
Limonlarda pestisit kalıntı miktarlarının GC-MS/MS and LC-MS/MS ile belirlenmesi
Aslantaş, Şule (Hitit Üniversitesi, 2022)Limonlarda gıda güvenilirliğini etkileyen en önemli kimyasal tehlike pestisit kalıntılarıdır. Pestisitler, akut veya kronik etki gösterebilmekte olup, toksisite derecesine bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarına neden ... -
Tahıl bazlı ek gıda formülasyonlarında fumonisin ve deoksinivalenol varlığının araştırılması
Kırımker, Şaziye Ezgi (Hitit Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada Çorum ve İstanbul'da faaliyet gösteren çeşitli market ve satış noktalarından rastgele satın alınan 75 adet tahıl bazlı ek gıda formülasyonunda fumonisin B1 (FB1), fumonisin B2 (FB2) ve deoksinivalenol (DON) ... -
Türkiye'de yaşayan insanların okratoksin A'ya maruziyetlerinin belirlenmesi
Külahi, Ayça (Hitit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu araştırmada tüketime sunulan çeşitli gıda maddeleri yoluyla ülkemizde yaşayan yetişkin bireylerin okratoksin A (OTA)'ya maruz kalma miktarları hesaplanmıştır. Bu amaçla pirinç (n=25), ekmek (n=50), makarna (n=50), ...