Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBüyüksırıt Bedir, Tuba
dc.contributor.authorKuleaşan, Hakan
dc.date.accessioned2019-11-04T06:47:15Z
dc.date.available2019-11-04T06:47:15Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationBüyüksırıt, T., Kuleaşan, H. (2014). Fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi ve gıda analizlerinde kullanımı. GIDA, 39(4), 235-241.en_US
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11491/4966
dc.descriptionresearchen_US
dc.description.abstractKızılötesi (IR) absorbsiyon spektroskopisi bir tür titreşim spektroskopisidir; IR ışınları molekülün titreşim hareketleri tarafından soğurulmaktadır. Her dalga boyunu ayrı ayrı tarama gerekmeksizin hızlı ve yüksek çözünürlükte spektrumlar elde edilir. Az miktarda örnekle bile kısa sürede sonuç vermektedir. Bilimin bir çok dalında olduğu gibi gıda mühendisliğinde de mikrobiyal hücrelerin tanımlanması, makromoleküllerin yapısal analizi, organik maddelerin kalitatif ve kantitatif analizi, yapılarının aydınlatılması, stereokimyasal özelliklerinin bulunması ve saşık kontrolü gibi amaçlarla kullanılmaktadır.en_US
dc.description.abstractInfrared (IR) absorption spectroscopy is a kind of vibrational spektroscopy, IR radiation is absorbed by the molecule’s vibrational motion. Each wavelength is obtained fast and high resolution spectra without requiring individually scanning. Even a small amounts of sample are given result in a short time. As in many branches of science are used in food engineering for such purposes as identification of microbial cells, the structural analysis of macromolecules, qualitative and quantitative analysis of organic materials, structural identifications, determination of stereochemistry structures and purity control.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGıda Teknolojisi Derneğien_US
dc.relation.isversionof10.5505/gida.43434en_US
dc.rights[Belirlenecek]en_US
dc.subjectFTIRen_US
dc.subjectSpektroskopien_US
dc.subjectKalitatif ve Kantitatif Analizen_US
dc.subjectSpectroscopyen_US
dc.subjectQualitative and Quantitative Analysisen_US
dc.titleFourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi ve gıda analizlerinde kullanımıen_US
dc.title.alternativeFourier transform infrared (FTIR) spectroscopy and utilization in fooden_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.departmentHitit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume39en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage235en_US
dc.identifier.endpage241en_US
dc.relation.publicationcategory[Belirlenecek]en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster