Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKarakaş, Güngör
dc.date.accessioned2021-11-01T18:15:01Z
dc.date.available2021-11-01T18:15:01Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2619-9149
dc.identifier.issn2619-9149
dc.identifier.urihttps://doi.org10.18016/ksutarimdoga.vi.648490
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXprMk5qa3dNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11491/7646
dc.description.abstractAyçiçek yağının yenilebilir bitkisel yağlar içerisinde payı Türkiye’de yaklaşık olarak %70’tir. Bu çalışmanın amacı Çorum ilinde kişi başı ayçiçek yağı tüketim miktarını ve ayçiçek yağı tüketiminde etkili olan faktörleri belirlemektir. Bu amaca ulaşmak için Çorum ilinde 391 tüketici ile anket yapılmıştır. Kişi başı ayçiçek yağı tüketim miktarı ile değişkenler arasında anlamlı bir farklılık olup olmadığını belirlemek için ki kare analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, yıllık kişi başı ayçiçek yağı tüketim miktarı ortalama 12.08 litre olarak hesaplanmıştır. Yapılan ki kare analizi sonucuna göre, ayçiçeği yağ tüketim miktarı ile cinsiyet, eğitim, markaya dikkat etme, fiyatı takip etme, hane halkı genişliği ve gelir arasında anlamlı bir fark bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThe share of sunflower oil in edible vegetable oils is approximately 70% in Turkey. The aim of this study was to determine the amount of sunflower oil consumption per capita and the factors affecting sunflower oil consumption in Çorum province. In order to achieve this aim, a survey was conducted with 391 consumers in the study area. The data obtained from the survey was analyzed via Chi square analysis method to determine whether there was a significant difference between per capita sunflower oil consumption and the variables. Based on the results, average sunflower oil consumption per capita was calculated as 12.08 liters/year. The chi-square analysis indicated that there was also a significant difference between the amount of sunflower oil consumption and gender, education, attention to brand, price follow-up, number of households and incomeen_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofKSÜ Tarım ve Doğa Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleAyçiçek Yağı Tüketimine Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi; Çorum İli Örneğien_US
dc.title.alternativeDetermination of Factors Affecting Sunflower Oil Consumption; the Case of Çorum Provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.department[Belirlenecek]en_US
dc.identifier.volume23en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage1301en_US
dc.identifier.endpage1307en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.department-tempHitit Üniversitesi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorKarakaş, Güngör
dc.identifier.doi10.18016/ksutarimdoga.vi.648490
dc.description.wospublicationidWOS:000572511700021en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster