Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSormaz, Ümit
dc.contributor.authorÖzata, Esra
dc.contributor.authorMadenci, Ayşe Büşra
dc.date.accessioned2021-11-01T18:18:38Z
dc.date.available2021-11-01T18:18:38Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org10.21325/jotags.2020.563
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpZNE1qRTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11491/8131
dc.description.abstractYöresel ürünler somut olmayan kültürel miras kaynağı olarak görülmekte olup bir destinasyonun tercih edilmesinde temel motivasyon kaynaklarından biridir. Bir destinasyonun tanıtılmasında oldukça önemli olan yöresel ürünler yöreye hem ekonomik hem de sosyal pek çok kazanç sağlamaktadır. Yöreye ziyaret için gelen turistlere otantik bir deneyim yaşatan yöresel ürünler turistlerin tekrar ziyaret etme niyetlerinde etkili olan temel faktörlerden olmaktadır. Bu çalışma ile Trakya yöresine seyahat eden turistlerin yöresel ürün, yemek ve restoranları tercih etme durumlarının ve tercih nedenlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın evrenini Trakya bölgesinde bulunan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerine seyahat eden turistler oluşturmuştur. Çalışma kapsamında bu illeri ziyaret eden 510 turist ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen analizler sonucunda hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük bir kısmının gezme amacıyla Trakya yöresinde bulundukları tespit edilmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin hem yöresel ürün ve yemeklere yönelik düşünceleri hem de yöresel restoran tercihlerine yönelik düşünceleri arasında anlamlı farklılıklar olduğu gözlenmiştir. Bu farklılıkların yabancı turistlerin ziyaretlerini çoğunlukla bir tur şirketleri ile gerçekleştirmeleri ve ziyaretleri sırasında bir rehber tarafından yöresel ürünler hakkında bilgilendirilmeleri ile ilişkili olduğu düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractLocal products are seen as an intangible cultural heritage source and one of the main sources of motivation for choosing a destination. They are very important in introducing a destination and provide many economic and social benefits to the region. Local products, which provide an authentic experience to the tourists visiting the region, are among the main factors influencing the tourists' intention to visit again. The aim of this study was to determine the reasons of tourists visiting the Thrace region for preferring local products, food and restaurants. The population of the study consisted of tourists visiting Tekirdağ, Edirne and Kırklareli provinces in Thrace. In this context, a survey was conducted with 510 tourists visiting these provinces. As a result of the analyses, it was determined that majority of both domestic and foreign tourists were in the Thrace region for sightseeing purposes. Significant differences were observed between the opinions of local and foreign tourists regarding both the local products and the opinions about the local restaurant preferences. These differences are thought to be related to the fact that foreign tourists visit in general with a tour company and they are informed by a guide about the local products during their visit.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleTüketicilerin Yöresel Ürün, Yemek ve Restoranları Tercih Etme Nedenleri: Trakya Yöresi Mutfağı Örneğien_US
dc.title.alternativeReasons of Consumers' Preferences of the Local Products, Food and Restaurants: Case of the Thrace Region Cuisineen_US
dc.typearticleen_US
dc.department[Belirlenecek]en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage538en_US
dc.identifier.endpage551en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.department-tempNecmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Konya, Türkiye;Hitit Üniversitesi, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, Otel, Restoran ve İkram Hizmetleri Bölümü, Çorum, Türkiye;Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Konya, Türkiyeen_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.563


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster