Kurum Yazarı "Güzel, Nihal" Gıda Mühendisliği Bölümü İçin Listeleme
-
Çorum Yöresi Ballarının Bazı Kimyasal Kalite Parametrelerinin Değerlendirilmesi
Güzel, Nihal; Bahçeci, Kazım Savaş (2020)Bu araştırma, Çorum yöresi ballarının bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiş olup temin edilen 47 bal örneğinde pH, çözünür kuru madde, nem, serbest asitlik, HMF, kül, elektriksel iletkenlik, ... -
Çorum Yöresi Ballarının Fenolik Madde İçerikleri İle Renk Ve Antioksidan Kapasiteleri Arasındaki İlişki
Güzel, Nihal; Bahçeci, Kazım Savaş (2019)Bu çalışmanın amacı Çorum yöresi ballarının toplam fenolik madde ve flavonoid içerikleri ile renk ve antioksidan kapasiteleri arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesidir. Bu amaçla 47 bal örneğinin toplam fenolik içerikleri ... -
Germination: A Powerful Way to Improve the Nutritional, Functional, and Molecular Properties of White- and Red-Colored Sorghum Grains
Kayışoğlu, Çağla; Altıkardeş, Ebrar; Güzel, Nihal; Uzel, Seçil (MDPI, 2024)Abstract: This study explored the effects of the germination of red and white sorghum grains (Sorghum bicolor [Moench (L.)]) for up to seven days on various properties of the grain. Germination enriched sorghum’s nutritional ... -
Solid-Liquid Extraction by Manothermosonication: Recapturing the Value of Pomegranate Peels and Nanocomplexation of Extracts with Pea Protein
Güzel, Nihal; Kahraman, Ozan; Feng, Hao (Amer Chemical Soc, 2020)Manothermosonication (MTS) is a treatment that combines ultrasonication with mild temperature and pressure. MTS extraction was evaluated for recapturing bioactive compounds of pomegranate peel waste. The influence of ...