Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Erturk, Merve Yildirim" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Behavior of semolina, hard, soft wheat flour dough at different aging times and temperatures through LAOS properties and molecular interactions of proteins
    (Elsevier Sci Ltd, 2021) Turksoy, Secil; Erturk, Merve Yildirim; Kokini, Jozef
    Changes in large amplitude oscillatory shear (LAOS) were used to compare the dough strength and resilience during aging at 4 degrees C and 25 degrees C for hard wheat soft wheat and semolina (from durum wheat) flour doughs (from t = 0 to t = 108h). All dough samples aged at 25 degrees C showed a transition from strain stiffening to strain softening behavior. The critical strain was highest for semolina dough which showed the most solid-like viscoelastic behavior due to the higher protein content with the best protein quality. FTIR spectra indicated that beta-sheet, beta-turn and alpha-helix structures of each dough sample were affected differently due to aging process at 4 degrees C and 25 degrees C. Aging increased beta-sheet content of the protein fraction in semolina and soft wheat dough and decreased it in hard wheat dough. Aging at higher temperature caused a significant increase in alpha-helix structure of only hard wheat dough sample while a decrease in beta-turn structures of hard and soft wheat dough samples. With the combined effect of aging time and temperature, high molecular weight to low molecular weight ratio (HMW/ LMW) ratios decreased for all dough samples especially at room temperature compared to aging at 4 degrees C.

| Hitit Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Çorum, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim