Kategori "Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı" Gıda Mühendisliği Bölümü İçin Listeleme
Toplam kayıt 15, listelenen: 1-15
-
3D Food Printing With Improved Functional Properties: A Review
(2020)In food industry, 3D printing gives the opportunity to fabricate a 3D food structure using layer-by-layer deposition of the food material that may not be possible using conventional food production techniques. 3D food ... -
Amigladin ve özellikleri
(Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, 2017)Doğada en çok karşılaşılan siyanojenik glikozit olan amigdalin kayısı, badem, kiraz, elma, erik, armut ve şeftali gibi meyvelerin çekirdeklerinde bulunur. Amigdalin, D(-)-mandelonitril-?-D-gentiobiyozit, D(-)amigdalin, ... -
Çeşitli besiyerlerinin bacillus cereus sporlanmasındaki etkisi üzerine bir araştırma
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018)Gıdalarda Bacillus cereus kaynaklı hastalıklarda bakterinin sporlanması ve germinasyonu önemlidir. Bakteriler, yaşamsal bir tehdit altında olduklarında spor oluştururlar ve koşullar normale döndüğünde çimlenerek yaşamlarına ... -
Çorum Yöresi Ballarının Bazı Kimyasal Kalite Parametrelerinin Değerlendirilmesi
(2020)Bu araştırma, Çorum yöresi ballarının bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiş olup temin edilen 47 bal örneğinde pH, çözünür kuru madde, nem, serbest asitlik, HMF, kül, elektriksel iletkenlik, ... -
Çorum Yöresi Ballarının Fenolik Madde İçerikleri İle Renk Ve Antioksidan Kapasiteleri Arasındaki İlişki
(2019)Bu çalışmanın amacı Çorum yöresi ballarının toplam fenolik madde ve flavonoid içerikleri ile renk ve antioksidan kapasiteleri arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesidir. Bu amaçla 47 bal örneğinin toplam fenolik içerikleri ... -
Doğal Mayaların Yaygın Patojenler Üzerindeki İnhibitör Etkileri
(2020)Mayalar, bazı bakteri ve maya türleri üzerinde inhibitör etki göstermektedir. Bu mayaların, gıdalarda bozulma etmeni ve patojen mikroorganizmaların biyokontrolünde kullanılma olanakları araştırılmaktadır. Bu amaçla, mayaların ... -
Effects of Water Soluble Materials on Water-in-oil Primary Food Emulsion Stability
(2019)Water-in-oil (w/o) primary food emulsions are often used for encapsulation of bioactive food ingredients or preparing multiple emulsions, however there is a lack of study about evaluation of stability of these emulsions ... -
Evaluation Of Foam-Mat Drying Behaviour Of Crab Apple (Malus Floribunda) Fruit Juice And Powder Quality
(2020)Malus floribunda (MF) is an ornamental plant and the fruits with its red flesh have potential to be used as natural food colorant. In this study, the effects of faba bean protein concentrate (FB) and maltodextrin (MD) ... -
Farklı kaynaklardan doğal renk maddesi üreten mikroorganizmaların izolasyonu, tanısı ve elde edilen pigmentlerin karakterizasyonu
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2013)Bu çalışmada çeşitli kaynaklardan renk maddesi üreten mikroorganizmalar izole edilmiş ve uygun çözücüler kullanılarak renk maddeleri ortamdan ayrılmıştır. Çözünen renk maddeleri saflaştırılmış ve elde edilen renk maddelerine ... -
Lipaz aktivitesinin spektrofotometrik yöntemle belirlenmesinde çevresel koşulların p-nitrofenil propiyonat substratının kararlığına etkisi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2013)Lipaz aktivitesinin spektrofotometrik yöntemle ölçülmesinde p-nitrofenol esterleri tercih edilmektedir. Yöntem, bu substratlardan lipaz hidrolizi ile açık sarı renkli p-nitrofenol (pNP) oluflturulmasına dayanmaktadır. Bu ... -
Patates proteinleri
(2015)Taze patates yumrusu yaklaşık % 1,5-4,0 oranında protein içermektedir. Patates proteinleri özellikle aspartik asit ve glutamik asitçe zengin olup lösin, valin, alanin, lizin ve arjinin aminoasitlerini de önemli miktarlarda ... -
Sofralık zeytin üretiminde doğal maya florasının önemi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2013)Türkiye, dünyada önemli zeytin üreticisi ülkeler arasında yer almakta olup, zeytin ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra sofralık zeytinin, dünya ticaretindeki en önemli ... -
Stable isotope and multi-element techniques for determination of geographical origin of Turkish rice
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)Osmancık-97 is an important Turkish rice cultivar with high quality and it is often targeted for the adulteration with imported varieties. Multiple elements and stable isotope profile were investigated for their use to ... -
Tahıl esaslı glutensiz ürünlerin besinsel ve teknolojik özelliklerinin iyileştirilmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2011)Çölyak hastalığı en yaygın gıda intoleranslarmdan biridir ve dünya nüfusunun %1-2'sini etkilemektedir. Çölyak hastalığında, yaşam boyu gluten içermeyen bir diyet ve sadece glutensiz ürünlerin tüketilmesi, temel tedavi ... -
Tam tane baklagil unlarının kimyasal, fonksiyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018)Zengin bir protein kaynağı olmaları sebebiyle günlük beslenmede önemli bir rol oynayan baklagiller besinsel lifler, dirençli nişasta, vitamin ve mineraller ile bazı fitokimyasallar gibi pek çok bileşiği de önemli oranda ...