Yazar "Kara, Gamze Nur" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Novel approaches to identify and characterise microorganisms in food industry(Springer International Publishing, 2017) Kara, Gamze Nur; Güzel, Mustafa; Kabak, BülentAs far as food industries are concerned, two utmost important and determining aspects are safety and quality; therefore, it is highly important to detect, identify, characterise and quantify microorganisms in foodstuffs with greater accuracy. Modern technologies such as culture-independent molecular methods have solved existing problems associated with traditional culturing techniques. However, each molecular technique offers some advantages and limitations, and it is not an easy approach to choose appropriate molecular method that may depend on the objective studies and several variables such as time to obtain results, cost, reproducibility, etc. Studies on the development and optimisation of molecular techniques are of great importance in the detection of biological hazards in foodstuffs.Öğe Sofralık zeytin üretiminde doğal maya florasının önemi(Gıda Teknolojisi Derneği, 2013) Kara, Gamze Nur; Özbaş, Z. YeşimTürkiye, dünyada önemli zeytin üreticisi ülkeler arasında yer almakta olup, zeytin ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra sofralık zeytinin, dünya ticaretindeki en önemli fermente gıdalardan birisi olduğu da belirtilmektedir. Mayaların çeşitli gıda ürünlerinde olduğu gibi, sofralık zeytin fermantasyonunda da olumlu ve olumsuz etkilerinin olduğu bilinmektedir. Çeşitli ülkelere özgü sofralık zeytin çeşitlerinden izole edilen mayaların tanımlandığı ve karakterize edildiği birçok çalışma bulunmaktadır. Mayaların sofralık zeytin üretiminde destek starter kültür olarak kullanılması ile istenmeyen mikroorganizmaların gelişimlerinin engellenebileceğini belirtilmektedir. Bu şekilde, zeytinde mikrobiyel bozulmalar sonucu meydana gelebilecek ekonomik kayıpların da önlenebileceği ifade edilmektedir.